Neuschwanstein / Omgeving van Neuschwanstein

Wat doen omgeving Neuschwanstein

Wat zijn de bezienswaardigheden vlakbij Slot Neuschwanstein?

omgeving Neuschwanstein

Wat is er te zien in de omgeving van Schloss Neuschwanstein. Enkele tips voor bezienswaardigheden en activiteiten in de omgeving van Hohenschwangau.

Omgeving van Hohenschwangau & Slot Neuschwanstein

De omgeving van Neuschwanstein bestaat uit groene weiden en donkere bossen. Door de vele meren heeft de regio ook de naam ‘Ostallgäu Lakeland’. U treft er twee natuurgebieden: het ‘Ammergebirge’, oftewel het grootste alpengebied van Beieren en de ‘Bannwaldsee’; het voormalige jachtterrein van Ludwig II met zeldzame flora en fauna. De regio van Ostallgäu is dan ook een populair gebied om te wandelen en fietsen.

Marienbrücke (Hohenschwangau)

Ook wel de Pöllat brug, is vernoemd naar Koningin Marie en is de brug over de Pöllat kloof. Oorspronkelijk werd in 1845 door Koning Maximilian II een houten voetgangersbrug geplaats boven de kloof, welke in 1866 door Koning Ludwig II werd vervangen door een ijzeren vervanger. De Marienbrücke ligt slechts 500 meter van kasteel Neuschwanstein en is een populaire plek om het kasteel te fotograferen.

Marienbrücke HohenschwangauDe Marienbrücke met uitzicht op kasteel Neuschwanstein

Alpsee boothuis (Hohenschwangau)

Het meer ‘Alpsee’ bij Hohenschwangau heeft geen haven, maar alleen een boothuis. Hier kunt u kleine bootjes huren (mei – oktober, 10:00 – 19:00 uur) om de prachtige omgeving en kastelen vanaf het meer bij Neuschwanstein te bekijken. Ook kunt u in ongeveer anderhalf uur een wandeling maken rondom de Alpsee.

Alpsee HohenschwangauDe Alpsee met de twee kastelen van Hohenschwangau en het Museum van de Beierse Koningen

De thermische baden "Königliche Kristall-Therme" (Schwangau)

Thermische baden in het vlakbij gelegen dorp Schwangau met kristalhelder water, waarbij het interieur van het thermencomplex is gebaseerd op het sprookjeskasteel van Neuschwanstein. Meer info.

Tegelbergbahn (Schwangau)

Neem in de zomer de kabelbaan naar de top van de Tegelberg, waar u een schitterend panorama hebt over de Allgäu en de Tiroler Alpen met de bekende top van de Zugspitze. Voor de kinderen is hier een speciale zomerrodelbaan. In de winter is dit een belangrijk skigebied. Meer info.

Tegelberg SchwangauDe gondel naar de top van de Tegelberg

Füssen

Op slechts 3 kilometer van Neuschwanstein ligt het middeleeuwse dorp Füssen met 15000 inwoners. Een stad vol geschiedenis met een barokke abdij, de basiliek, diverse musea , oude stadsmuren en het opmerkelijke kasteel ‘Hohe Schloss’. Geniet van de bijzondere sfeer in de oude stad vol fonteinen, cafés en winkeltjes. Meer info.

füssen schwangauStadcentrum van Füssen
bezienswaardigheden füssen schwangauKasteel van Füssen

Kasteel Linderhof

Op 59 kilometer van kasteel Neuschwanstein ligt een ander populair Beiers kasteel, namelijk Slot Linderhof. Dit is een van de drie kastelen die in opdracht van Koning Ludwig II werden gebouwd. Het kasteel werd voltooid in 1878 en was het enige kasteel dat Ludwig II voor zijn dood voltooid heeft zien worden. Het interieur vol met pracht en praal, gecombineerd met prachtige tuinen is te bezoeken middels een rondleiding. Een leuke manier is deze dagtocht vanaf München (inclusief een bezoek aan Neuschwanstein) te reserveren.

Stedentrip in de regio?

Een bezoek aan deze regio valt goed te combineren met een uitstap naar een oude stad. Wat dacht u van de Beierse hoofdstad München op 120 kilometer, of de Oostenrijke stad Innsbruck (114 km). Andere oude steden die zeker een bezoek waard zijn, zijn het oude Augsburg (100 km) en Kempten (47 km).

munchenMünchen
innsbruckInnsbruck in Oostenrijk

Zugspitze (46 km)

Op de grens Duitsland-Oostenrijk ligt de Zugspitze. Met de kabelbaan bereikt u de top van 2962 meter hoogte waar u vanaf het panoramaterras bij heldere dagen een uitzicht heeft op de toppen van 4 landen. Meer info.

ZugspitzePanorama op de Zugspitze
Neuschwanstein Hohenschwangau