Neuschwanstein / Schloss Hohenschwangau

Slot Hohenschwangau

Schloss Hohenschwangau vlakbij kasteel Neuschwanstein bezoeken?

Schloss Hohenschwangau

Schloss Hohenschwangau is samen met Neuschwanstein een van de twee kastelen in het Beierse Hohenschwangau. Lees alle info over het bezoeken van dit slot en zomerpaleis van Ludwig II.

Info & Tickets Schloss Hohenschwangau

Bereikbaarheid U kunt niet parkeren bij het kasteel Hohenschwangau. Parkeer uw auto op parkeerplaats P4 in Hohenschwangau. Vanaf hier loopt u in 20 minuten bergop naar het slot Hohenschwangau. Ook kunnen de koetsen (zelfde als voor Neuschwanstein) u vlakbij de ingang van het kasteel afzetten.
Tickets
 • Tickets Schloss Hohenschwangau: 21 euro (+ 2,50 euro reserveringskosten)
 • Tot 7 jaar: gratis entree

Slot Hohenschwangau tickets kunt u kopen op 2 manieren:

1) Kopen bij het ticketcenter in Hohenschwangau op de dag van uw bezoek

2) Online tickets reserveren via dit formulier.

Openingstijden
 • Winters: 10:00 – 16:00 uur
 • Zomers: 9:00 – 18:00 uur
 • Gesloten op 24, 25 en 31 december en 1 januari
 • Schloss Hohenschwangau

  Het kasteel Hohenschwangau is iets minder bekend dan Schloss Neuschwanstein, maar is absoluut niet minder qua schoonheid en geschiedenis. Van 1832 tot 1836 werd het neogotische kasteel gebouwd in opdracht van kroonprins Maximiliaan van Beieren uit de ruïnes van het verwoeste burcht Schwanstein. Koning Ludwig II bracht zijn jeugd hier door en het diende lange tijd als de romantische zomer,- en jachtresidentie van de Beierse koninklijke familie.

  De vier markante hoektorens en de muren met kantelen geven het kasteel een middeleeuws aandoend uiterlijk. De inrichting van het kasteel is in Biedermeierstijl en bevat meer dan 90 muurschilderingen van o.a. Moritz von Schwind en Ludwig Lindenschmit. Het kasteel is een leuke toevoeging als u langer verblijft in de regio; veel toeristen bezoeken alleen het sprookjeskasteel Neuschwanstein.

  slot hohenschwangau
  kasteel Beieren

  Waar ligt het kasteel van Hohenschwangau?

  Parkeer uw auto op parkeerplaats P4. Deze parkeerplaats is vlakbij het ticketcenter en vanaf daar loopt u in 20 minuten naar Schloss Hohenschwangau. Vanaf deze plek kunt ook per koets naar het kasteel gebracht worden.

  Parkeren Neuschwanstein HohenschwangauBron: hohenschwangau.de
  Neuschwanstein Hohenschwangau
  Beoordelingen
  4.8 (96.64%) 17 Reviews
  9 maart 2022 : "Enorm genoten van de excursie naar Slot Neuschwanstein, mede vanwege de verhalen van de inspirerende gids."