Neuschwanstein / Neuschwanstein tickets & tours

Neuschwanstein Tickets & Tours

Kasteel tours en online tickets voor Slot Neuschwanstein bezoeken

Schloss Neuschwanstein tickets

Schloss Neuschwanstein heeft een beperkte toegang. Het is altijd aan te raden uw tickets voor het kasteel vooraf te bestellen. Alle info over slot Neuschwanstein tickets en tours leest u hier.

Tickets Neuschwanstein kasteel kopen

Neuschwanstein DuitslandBelangrijk: Voor u Neuschwanstein gaat bezoeken, moet u zich realiseren dat in het hoogseizoen 10.000 bezoekers per dag het sprookjeskasteel willen bezoeken. Wachtrijen bij het ticketcenter en kasteel zijn in het hoogseizoen enorm lang! Hierbij heeft u een groot risico dat rond lunchtijd de Neuschwanstein tickets voor dezelfde dag zijn uitverkocht.

U kunt op de volgende 3 manieren uw tickets voor kasteel Neuschwanstein kopen:

1. Ticketcenter

Reguliere tickets op de dag zelf bij het Ticketcenter in Hohenschwangau: Zorg dat u 's ochtends vroeg bij het Ticketcenter in het centrum (niet bij het kasteel!) van Hohenschangau staat. Wachttijden bij het ticketcenter en kasteel lopen in het hoogseizoen enorm op. Komt u te laat zijn alle tickets uitverkocht. Er worden géén tickets verkocht voor de volgende dagen. Momenteel kunt u via de officiële website ook tickets vooraf reserveren. Geen beschikbaarheid meer? Soms heeft deze duurdere aanbieder meer tickets beschikbaar.

Openingstijden Ticketcenter

 • 16 oktober - 31 maart: Dagelijks van 8:30 - 15:00 uur
 • 1 april - 15 oktober: Dagelijks van 8:00 - 16:00 uur
 • Gesloten op 24 december, 25 december, 31 december en 1 januari

2. Neuschwanstein tour met gids

Gelukkig kunt u sinds kort eenvoudig online tours reserveren. Met deze tours met gids ontloopt u de wachtrij bij het Ticketcenter en heeft u o.a. een gids inbegrepen. Reserveer wel enkele dagen vooraf. Deze populaire tours voor Neuschwanstein reserveert u hier:

Info rondleidingen & Tickets

 • Prijs Schloss Neuschwanstein tickets incl. tour: 47,00 euro
 • Kinderen 0 - 17 jaar: 22,00 euro
 • De prijs is inclusief een verplichte rondleiding van 30 minuten. Hierbij wordt u rondgeleid door een engelstalige gids.
 • Duitse pünktlichkeit: Zorg dat u op de aangegeven tijdstippen aanwezig bent, anders vervalt uw entreeticket!
 • Na de tour kunt u op de 2e verdieping van het kasteel een gratis ‘multivision show’ bekijken over Koning Ludwig II en de geschiedenis van Neuschwanstein.
 • Fotograferen en filmen is verboden in het kasteel
 • Rugzakken, kinderwagens en kinderdragers mogen niet meegenomen worden het slot in. Laat deze achter in uw auto of in de bagagekluizen. Alleen kleine handbagage is toegestaan.
 • Voor groepen, mail ons op tickets@neuschwansteintickets.com (zet 'Group Booking Neuschwanstein' in het onderwerp van uw email) en we helpen u verder door het proces. Voor schoolgroepen kunt u terecht op deze pagina.

3. Dagtours vanuit München

Vanuit München worden diverse dagtrips naar Neuschwanstein aangeboden. De meeste van deze tours bekijken alléén de buitenkant van het kasteel, maar u kunt de tours meestal upgraden met een tour in het kasteel Neuschwanstein. Onderstaande tours vanaf München kunnen interessant zijn voor u:

Neuschwanstein Hohenschwangau