Home / Tours & Tickets Neuschwanstein

Tickets & Tours Neuschwanstein

Hoe regelt u tickets voor het sprookjeskasteel?

Schloss Neuschwanstein

Schloss Neuschwanstein heeft een beperkte toegang. Het is altijd aan te raden uw tickets voor het kasteel vooraf te bestellen. Alle info over Neuschwanstein tickets en tours leest u hier.

Tickets Neuschwanstein reserveren

Belangrijk: Voor u Neuschwanstein gaat bezoeken, moet u zich realiseren dat in het hoogseizoen 10.000 bezoekers per dag het sprookjeskasteel willen bezoeken. Wachtrijen bij het ticketcenter en kasteel liggen in het hoogseizoen vaak rond de 3 uur! Hierbij heeft u een groot risico dat rond lunchtijd de tickets voor dezelfde dag zijn uitverkocht.

U kunt op de volgende 3 manieren uw tickets voor kasteel Neuschwanstein kopen:

1. Ticketcenter

Reguliere tickets op de dag zelf bij het Ticketcenter in Hohenschwangau: Zorg dat u 's ochtends vroeg bij het Ticketcenter in het centrum (niet bij het kasteel!) van Hohenschangau staat. Wachttijden bij het ticketcenter en kasteel lopen in het hoogseizoen op tot 3 uur. Komt u te laat zijn alle tickets uitverkocht. Er worden géén tickets verkocht voor de volgende dagen.

Openingstijden Ticketcenter

 • 16 oktober - 31 maart: Dagelijks van 8:30 - 15:00 uur
 • 1 april - 15 oktober: Dagelijks van 7:30 - 17:00 uur

2. Tour met gids

Gelukkig kunt u sinds kort eenvoudig online tours reserveren. Met deze tours met gids ontloopt u de wachtrij bij het Ticketcenter. Reserveer wel enkele dagen vooraf. U betaalt voor deze service van deze tour slechts een kleine toeslag. Tours voor Neuschwanstein koopt u hier:

Beschikbaarheid & Reserveren Tours

Info rondleidingen & Tickets

 • Neuschwanstein DuitslandPrijs tickets incl tour: 39,00 euro
 • Kinderen tot 18 jaar: 24,50 euro
 • Tijdens het hoogseizoen zijn er soms op drukke dagen extra middagtours - Bekijk middagtours
 • De prijs is inclusief een verplichte rondleiding van 30 minuten. Hierbij wordt u rondgeleid door een engelstalige gids.
 • Duitse pünktlichkeit: Zorg dat u op de aangegeven tijdstippen aanwezig bent, anders vervalt uw entreeticket!
 • Na de tour kunt u op de 2e verdieping van het kasteel een gratis ‘multivision show’ bekijken over Koning Ludwig II en de geschiedenis van Neuschwanstein.
 • Fotograferen en filmen is verboden in het kasteel
 • Rugzakken, kinderwagens en kinderdragers mogen niet meegenomen worden het slot in. Laat deze achter in uw auto of in de bagagekluizen. Alleen kleine handbagage is toegestaan.
 • Voor groepen, mail ons op tickets@neuschwansteintickets.com (zet 'Group Booking Neuschwanstein' in het onderwerp van uw email) en we helpen u verder door het proces. Voor schoolgroepen kunt u terecht op deze pagina.

3. Dagtours vanuit München

Vanuit München worden diverse dagtrips naar Neuschwanstein aangeboden. De meeste van deze tours bekijken alléén de buitenkant van het kasteel, maar u kunt de tours meestal upgraden met een tour in het kasteel Neuschwanstein. Onderstaande vier tours kunnen interessant zijn voor u:

Neuschwanstein Hohenschwangau